Izvanrednom odlukom, američki Glavni savjetnik Nacionalnog odbora za radne odnose (NLRB) pokrenuo je objedinjavanje svih pritužbi  o kršenju radničkih prava pokrenutih protiv T-Mobile SAD-a. Telekomunikacijska tvrtka je pozvana na sud zbog svojih  upornih i sve žešćih nastojanja da u proteklih 10 godina zaustavi radnike u namjeri sindikalnog organiziranja.

Tijekom proteklog desetljeća, NLRB dobivao je pritužbe protiv T-Mobile SAD u različitim regionalnim uredima. Odluka o objedinjavanju aktualnih pritužbi nepravedne radne prakse i disciplinskih mjera prema sindikalnim aktivistma, kao i protiv pretjerano širokih pravila i politika poduzeća u jedan nacionalni slučaj je važan korak Nacionalnog odbora za radne odnose. Tvrtka će morati braniti svoj ​​sustavni anti- sindikalnog ponašanja u jednom postupku, gdje Odbor može odrediti široku pomoć zaposlenicima u svakom mjestu gdje djeluje T-Mobile SAD.

Postoje jasni dokazi da je Uprava T – Mobile SAD sa sjedištem u Bellevue, Washington, pratila i dirigirala sve aktivnosti sindikalnog organiziranja diljem zemlje. To znači da su napadi na radnike T-Mobile SAD i Metro PCS  u trgovinama i pozivnim centrima diljem zemlje vođeni sa znanjem top menadžmenta.

Objedinjena odluka Nacionalnog odbora za radne odnose odgovor je na nemilosrdnu i eskalirajuću nacionalnu kampanju Uprave T-Mobile SAD, koja je u cilju spriječavanja  zaposlenika da izaberu sindikalne predstavnike, koristla razne alate uznemiravanja i nadzora .

Odluka Odbora zahtijeva jedinstveno saslušanje u kojem će čuti sve pritužbe, svjedoke i dokaze u vezi s naporima T-Mobile SAD da spriječe radnike da glasuju  za sindikalne predstavnike . Suđenje je trenutno u tijeku u Wichita, Kansas. Kad svjedočenje bude zaključeno, isti sudac i NLRB pravni tim će otputovati u Albuquerque, N.M, čuti svjedoke i dokaze o ostalim prigovorima.

Odluka Odbora priznaje da je vrijeme za promjene u provedbi strategije agencije. NLRB jasno reagira na povijest prekršenih obećanja od strane T – Mobile SAD-a kada je u pitanju pridržavanje američkog Zakona o radu. Objedinjavanje svih prigovora će omogućiti da NLRB izda učinkovitije pravne lijekova kako bi konačno zaustavili neprihvatljivo ponašanje T – Mobile SAD.