CWA

Dok jedna od najvećih industrijskih akcija u novijoj povijesti ulazi u svoj peti tjedan u SAD-u, Sindikat komunikacijskih radnika Amerike traži donacije radnicima koji štrajkaju u Verizonu odlučni da zaštite pristojne poslove u najvećoj američkoj tvrtci koja pruža bežične telekom usluge.

“Odluka da se ide u štrajk nikada nije laka”, kaže Predsjednik CWA, Christopher Shelton. “Štrajk donosi financijski stres ne samo za štrajkaše, nego i za njihove obitelji, njihove zajednice i sve koji ovise o njima.”

Članovi sindikata su već tjednima bez plaće i Verizon im je prestao plaćati zdravstveno osiguranje. Zbog toga je CWA  utemeljio Fond solidarnosti s obiteljima štrajkača u Verizonu, kako bi se članovi sindikata koji su u financijskim poteškoćama tijekom štrajka mogli obratiti za pomoć.

Donacije mogu biti uplaćene tako da odete na web stranicu StandUpToVerizon.com/solidarity. Čekovi trebaju biti naslovljeni na „Verizon Striking Families Solidarity fond“ i poslani poštom štrajkašima na adresu, 501 THIRD ST NW, Washington DC 20001. Doprinosi će ići za pomoć štrajkašima koji su članovi CWA i IBEW.

Svaka financijska potpora će pomoći najugroženijim štrajkašima i njihovim obiteljima.

Objavljeno 11. Svibnja 2016 na stranici:

http://www.uniglobalunion.org/news/cwa-calls-donations-striking-verizon-workers#.VzN8b7AMNxk.mailto