Pozadina: namjeravamo podnijeti pritužbu Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj ( OECD) protiv matične tvrtke Deutsche Telekom u Njemačkoj, tvrdeći da tvrtka krši svoje obveze poslovanja u skladu s međunarodnim normama rada i smjernicama OECD-a u svim svojim podružnicama u drugim zemljama. Ukoliko uspijemo potkrijepiti slučaj većim brojem primjera kršenja u različitim zemljama, utoliko će slučaj imati veću težinu, a veća će biti i vjerojatnost da Njemačka nacionalna točka kontakta za smjernice OECD-a preuzme slučaj.

Zato trebamo informacije iz što je moguće više država o mogućim kršenjima OECD-ovih smjernica, međunarodnih konvencija iz sfere rada i ljudskih prava od strane podružnica DT-a. Ljubazno vas molimo za pomoć u prikupljanju ovih informacija u sklopu odgovora na pitanja iz niže navedenog upitnika. Jednostavno dodajte svoje odgovore ispod postavljenih pitanja, koristeći onoliko mjesta koliko vam je potrebno u ovom istom dokumentu i pošaljite nam ga.

Kako bi predstavili ozbiljan slučaj, važno je opisati kršenja što je moguće konkretnije. Molim vas opišite incidente na detaljan način i dajte konkretne primjere. Također, uključite i ostale incidente u kojima je kompanija prekršila državni ili međunarodni zakon i pravila, ako oni izlaze iz okvira eksplicitnih pitanja, jer je moguće da postoji mnogo više kršenja, od primjera i pitanja koja su navedena.

[Form id=”20″]