Povodom povećanog zanimanja i upita s terena od strane članstva SHT-a, a vezano za trenutno stanje sudskih sporova između članova Sindikata i Uprave HT-a, obavještavamo članstvo da je do sada zaprimljeno šest pravomoćnih sudskih presuda. Sve zaprimljene presude su u korist HT-a.

Sindikat nije izvršio plaćanje po ovim presudama, jer smo imali čvrsto obećanje od strane Uprave da neće biti prisilne naplate dok traju pregovori između Sindikata i Uprave HT-a, o načinu rješavanja trenutne situacije.

Iako pregovori nisu bili prekinuti, Uprava HT-a je izvršila prisilnu naplatu sudskih troškova u tri predmeta.   Stoga je Sindikat donio odluku o plaćanju/refundiranju troškova sudskih presuda, te smo zatražili od Uprave HT-a da nam pismenim putem dostavi broj bankovnog računa na koji bismo vršili uplate po sudskim presudama. Na taj način bi se izbjegle neželjene blokade računa članova Sindikata i dodatni troškovi u postupcima prisilne naplate.

U skladu s ranije zauzetim stavom, Sindikat će svim raspoloživim financijskim sredstvima stajati iza troškova sudskih presuda. Pratit ćemo stanje i pravovremeno donositi odluke, naravno sve u skladu s mišljenjem većine članova Sindikata.