Poštovane kolegice i kolege, danas je održan sastanak Sindikata i Uprave HT-a Mostar. Teme sastanka su bila tekuća problematika i daljnja suradnja koje je preložila Uprava HT-a Mostar te zaključenje kolektivnog ugovora i zahtjev za povećanje plaća radnicima koje je predložio Sindikat.

Na temu tekućih problema razgovaralo se o problemima nastalih pokretanjem ovrha od strane poslodavca te o preuzetim obvezama od strane Uprave na rješavanju nastalih posljedica. Složili smo se da je obveza o zaustavljanju ovrha ispunjena ali da ostale preuzete obveze o odgodi izvršenja i deblokadi računa još uvijek nije izvršena. Sindikat je jasno istakao da će naši budući postupci ovisiti o žurnom ispunjenju ovih preuzetih obveza.

Što se tiče buduće suradnje složili smo se da je nužno voditi dijalog i rješavati nastale probleme kroz međusobnu komunikaciju , nismo se složili oko medijskih obraćanja jer Sindikat nije mogao pristati na bilo kakav prijedlog koji bi nas sputavao u našem radu.

Po pitanju zaključenja kolektivnog ugovora , istakli smo da Sindikat neće odustati od svojih zahtjeva i zaključenja kolektivnog ugovora. Napomenuli smo da je usuglašavanje teksta KU bilo u drugim okolnostima i da nakon posljednjih događanja i narušenog povjerenja postoji potreba da se neke odredbe jasnije definiraju.

Istakli smo da je zahtjev Sindikata o povećanju plaća svim radnicima HT Mostar-a dodatak prethodno usuglašenim odredbama teksta KU. Istakli smo činjenicu da plaća u HT Mostar nije povećana 15 godina te u sadašnjim okolnostima iznimno brzog rasta troškova života mora doći do povećanja plaća. Sindikat je iznio zahtjev da se plaća svim radnicima poveća za iznos od 15%. Držimo da je zahtjev utemeljen da je u skladu sa trenutnim okolnostima kao i mogućnostima HT Mostar. Usuglasili smo se da se sljedeći sastanak sa Upravom društva održi 14.7.2022 u 11 sati. Očekujemo da će uprava društva do tada obaviti sve potrebne potrebne radnje i na predloženom sastanku dati svoj konačan stav na zahtjeve Sindikata.